Zielen in gedachten

Programma

sidebar-sfeer


Programma Zielen in Gedachten 2019

Voor de tiende keer presenteert Stichting Zielen in Gedachten een sfeervol en afwisselend programma voor iedereen die dierbare overledenen in een intieme omgeving wil gedenken.

Bij aanvang de serene klanken van The Last Post, bij de hoofdingang naar de kapel.
Het trompetsignaal wordt vaak bij militaire herdenkingen en begrafenissen gespeeld als eerbetoon aan hen die sneuvelden.


Kapel

Afwisselend brengen gemengd koor Franciscus Vocalis en de heren van Ensemble Franciscus Vocalis sfeervolle liederen ten gehore. Dit keer ook met zangeres. Het programma omvat zowel Latijnse als Nederlandstalige werken. Het koor zingt regelmatig bij uitvaarten en staat onder leiding van dirigent Bart van de Wiel en pianist/organist Ton Nagel.

Crypte

Tijdens de tiende editie van Zielen in Gedachten zal bij uitzondering de crypte op deze avond geopend zijn.

De crypte is toegankelijk via de uitbouw aan de zuidzijde van de Kapel op de begraafplaats. Boven de ingang zijn twee gevelstenen geplaatst. De bovenste toont in reliëf een mijter met daarachter een kruis- en bisschopsstaf en voor het geheel een kelk. Op de onderste steen luidt het opschrift “grafstede van onze overleden bisschoppen en priesters”. Een hardstenen trap leidt naar de rechthoekige crypte. In de achterwand van de crypte zijn de bisschoppen van ‘s-Hertogenbosch bijgezet, in de zijwanden andere kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders.


Caroluslaan

Caroluslaan, op de steiger bij het ossuarium: o.l.v. Geraldine van de Griend brengen jonge dansers van de Vooropleiding Hedendaagse Dans een ode aan hen die wij gedenken.

www.hedendaagsedans.nl


Kindermonument

Beeld van witte kinderkleertjes aan wasrekjes. Omgeven door muziek en belletjes staan we stil bij de kleintjes die wij zo missen.


Acacialaan en diverse andere plekken

In de Acacialaan hangen gedichten over liefde en gemis. Elk jaar weer zien we hoe mensen geraakt worden door de gedichten.
Langs de paden: Droomwoorden in houten letters uitgelicht.


Rotonde

Rotonde: ‘Ik zie je niet, maar ik voel je zo dichtbij. . . ‘ Danielle van Elst en Ellen van de Kamp laten je ervaren dat ieder verlies iets bijzonders bij zich draagt, dat je dit mag voelen en bewaren.

www.daniellevanelst.com en www.ellenvandekamp.nl


In het Theehuis

Theehuis ‘Het Theelicht’: Sfeervolle verhalen worden voorgelezen door Dorien, Anja en Lilian in samenwerking met harpiste Nicole de Veer.

www.nicoledeveer.nl  www.solacium.nl www.woordenwel.nl www.theelichtorthen.nl


In de knutselschuur

Speciaal voor kinderen: In de knutselschuur kunnen zij troostdoekjes maken ter herinnering aan iemand die zij missen.


Bloemversiering

Bloemversiering in kapel en aula door Jan van Ruitenburg.

janvanruitenburg.nl


Calvarieberg

Calvarieberg: o.l.v. Geraldine van de Griend brengen jonge dansers van de Vooropleiding Hedendaagse Dans een ode aan hen die wij gedenken.

www.hedendaagsedans.nl


Afscheidsplek

Afscheidsplek: Vrouwen van All Women zingen met hun warme en harmonieuze klanken sfeervolle liederen voor u.
Muzikale leiding: Ien Bouwmans.

www.allwomen.nl


Hoek Heesterlaan/Singel Noord

Film Father and daughter


Aula

Aan het einde van de route is er in de aula gelegenheid elkaar te ontmoeten aan de grote tafel met brood, koffie en thee.
Hier worden enkele foto’s op het scherm vertoond van de afgelopen 10 Zielen in Gedachten.

uitvaartcateraar.nl


Wanneer u de verlichte route volgt in de aangegeven looprichting, komt u vanzelf langs alle onderdelen en wordt u niet verblind door de lampen. Indien van de verlichte route wordt afgeweken, is dit op eigen risico.