Zielen in gedachten

Programma

sidebar-sfeer


Programma Zielen in Gedachten 2018

Voor de negende keer presenteert Stichting Zielen in Gedachten een mooi en afwisselend programma voor iedereen die dierbare overledenen in een sfeervolle omgeving wil gedenken.

Bij aanvang de serene klanken van The Last Post, bij de hoofdingang naar de kapel.
Het trompetsignaal wordt vaak bij militaire herdenkingen en begrafenissen gespeeld als eerbetoon aan hen die sneuvelden.


Kapel

Afwisselend brengen gemengd koor Franciscus Vocalis en de heren van Ensemble Franciscus Vocalis sfeervolle liederen ten gehore. Het programma omvat zowel Latijnse als Nederlandstalige werken. Het koor zingt regelmatig bij uitvaarten en staat onder leiding van dirigent Bart van de Wiel en pianist/organist Ton Nagel.


Caroluslaan

Caroluslaan, op de steiger bij het ossuarium en bij de rotonde: o.l.v. Maaike Ebben brengt Puur Dans groepsimprovisaties geïnspireerd op onderlinge verbinding, de plek en de avond.

www.puurdans.com


Kindermonument

Bij het kindermonument een kort fragment uit de film The Lion King: De kringloop van het leven. Een moment van bezinning en van vertedering bij het zien van deze mooie beelden.


In de Acacialaan hangen gedichten over liefde en gemis. Elk jaar weer zien we hoe mensen geraakt worden door de gedichten.


Acacialaan en diverse andere plekken

Bossche Meisner Acteerstudio vertolkt aangrijpende monologen gebaseerd op grafschriften van overledenen die begraven zijn op de begraafplaats van het Amerikaanse plattelandsdorpje Spoon River. De zielen voelen de drang nog een laatste keer te spreken, opdat ze uiteindelijk eeuwige rust vinden.

www.meisneracteerstudio.nl


In het Theehuis

Nel van Rens en Betsie Boeijen laten zich inspireren door de natuur, haar groei, bloei en vergankelijkheid. Op het terras: op houten schijven laat je woorden achter voor jouw geliefde die je zo mist. De schijven worden aan elkaar bevestigd en vormen zo een warme deken van liefde en troost.

Binnen in het Theehuis zijn schaaltjes te bewonderen, bedoeld voor as verstrooiing. De fragiele schaaltjes zijn handgemaakt van bloemblaadjes en andere natuurlijke materialen en biologisch afbreekbaar.

www.wijzijnstijl.com


In de knutselschuur

In de knutselschuur is een creatieve activiteit voor kinderen die hen elk jaar weer veel plezier bezorgt. Het maken van een kleurijke vlinder onder begeleiding van Hanneke van Helvoort.

degroenekameleon.nl


Bloemversiering

Bloemversiering in kapel en aula door Jan van Ruitenburg.

janvanruitenburg.nl


Lintjesregen bij de Calvarieberg

Laat het lintjes regenen! Onze nabestaanden verdienen een lintje voor hun moed, liefde, zorgzaamheid of wát dan ook! Hang een lintje op voor jouw geliefde met in gedachten waar hij of zij dit aan heeft verdiend.


Afscheidsplek

Op de afscheidsplek zingt Bertine van den Boom met haar warme stem sfeervolle Liedjes van het hart.

Aan het einde van de route is er in de aula gelegenheid elkaar te ontmoeten aan de grote tafel met brood, koffie en thee.

uitvaartcateraar.nl

 

INDIEN VAN DE ROUTE WORDT AFGEWEKEN, IS DIT OP GEHEEL EIGEN RISICO.