Zielen in gedachten

Programma

sidebar-sfeer


Programma Zielen in Gedachten 2017

Voor de achtste keer presenteert Stichting Zielen in Gedachten een mooi en afwisselend programma voor iedereen die dierbare overledenen in een sfeervolle omgeving wil gedenken.


Vrouwenkoor Ongehoord

In de Kapel brengt Vrouwenkoor Ongehoord a capella koormuziek ten gehore van renaissance tot modern klassiek. Het kleinkoor zingt onder leiding van Cora van Rijn. Meestal drie- of vierstemmig.

vrouwenkoorongehoord.nl


Klankschalen

Klanken in de avondlucht raken je zachtjes aan en geven je de ruimte om te voelen wat er is. Je verbonden voelen met je innerlijke stem die je troost, steunt en leidt. Resi van de Klundert neemt je met haar klankschalen mee op reis.

klankbeweging.nl


Precious child

Bij het kindermonument het troostvolle lied Precious child over een gestorven kindje. “Als ik droom, leef jij en ben je gezond. In gedachten zie ik jou alsof je hier net stond. Dierbaar kind, in mijn ziel is nu een leegte, die voor altijd zo blijft. Maar in mijn hart heb ik hoop, want jij bent nog steeds bij mij.”


In de Acacialaan hangen gedichten over liefde en gemis.


Op de rotonde

Natuur op de rotonde: “Bloemen zijn langs elk pad te vinden, maar niet iedereen weet er een krans van te vlechten.”
Nel van Rens en Betsie Boeijen wél. Zij laten zich inspireren door de natuur, haar groei, bloei en vergankelijkheid.

wijzijnstijl.com


In het Theehuis

In het sfeervolle theehuis vertelt Reinou Vogel prachtige verhalen over troost, verlies, liefde en herinneringen.
Met warme harpklanken van Nicole de Veer.

vertelvogel.nl en nicoledeveer.nl


In de knutselschuur

In de knutselschuur is een creatieve activiteit voor kinderen door Hanneke van Helvoort.
Vouwen en decoreren van een herinneringsdoosje.

degroenekameleon.nl


Bloemversiering

Bloemversiering in kapel en aula door Jan van Ruitenburg.

janvanruitenburg.nl


Rond de Afscheidsplek

Rond de Afscheidsplek: Op veel Joodse graven liggen kiezelstenen of kleine keitjes. Een oeroude traditie, op te vatten als een teken dat het graf met een bezoek werd vereerd. Een stenen gedenkteken waar mensen een steentje kunnen achterlaten, vormt de symbolische plek waar we overledenen kunnen herdenken. Bertine van den Boom, zingt sfeervolle Liedjes van het hart. Frank van Gerwen begeleidt haar op gitaar.
Namen van dierbaren, geschreven in het zand, gezongen door Daniëlle van Elst. Zo voelen we geliefden weer even heel dicht bij ons, waarna klanken van namen hun weg naar de sterren vinden.

daniellevanelst.com


Ontmoeting

Tranenvloed in de aula: Tranen van verdriet en gemis, zoveel tranen vergoten. En soms is er dan plotseling weer even een lach die alles wat dragelijker maakt.

Aan het einde van de route is er in de aula gelegenheid elkaar te ontmoeten aan de grote tafel met brood, koffie en thee.

uitvaartcateraar.nl